Søndagsavisens aktie tordner ned

Nedjustering efter fondsbørsens lukketid i går får Søndagsavisent til at falde med 28 procent fra morgenstunden.

Der var fredag morgen dømt kraftig nedtur for Søndagsavisens aktier, efter gårsdagens markante nedjustering af forventningerne, der blev offentliggjort efter fondsbørsens lukketid. Efter godt tyve minutters handel fredag var aktien faldet med 28 pct. til kurs 39,60 - det laveste niveau siden sommeren 2005.

Søndagsavisen nedjusterede sent torsdag sine forventninger til 2007-resultatet og venter nu et overskud før skat på 20-40 mio. kr., hvilket er 80 mio. kr. lavere end tidligere oplyst. Desuden er forventningen til omsætningen nedjusteret med 50-100 mio. kr. til 1650-1700 mio. kr. I nedjusteringen er der taget højde for engangsudgifter til omstruktureringer i distributionen.

- Selskabets distributionsforretning er under et hårdt prispres fra Post Danmark, samtidig med at markedet for distribution af adresseløse forsendelser er mindre end tidligere forventet. Desuden er lønomkostningerne til omdelerkorpset stigende, ikke mindst på grund af den generelt høje beskæftigelse i Danmark, forklarede Søndagsavisen i torsdagens meddelelse.

RB-Børsen