Socialt netværk uden brugere er 22 milliarder værd

Det burde ikke være muligt, at en virksomhed med én ansat, ingen omsætning og et underskud på 1,5 mio. dollar kan have en markedsværdi på over 4 mia. dollar svarende til 22 mia. kr.

Foto: MARK WILSON.
Læs mere
Fold sammen

Ikke desto mindre er det tilfælde for det børsnoterede amerikanske selskab Cynk, der står for driften af det sociale netværk Introbiz.com, som tilsyneladende ikke har nogen brugere.

Det skriver Bloomberg News.

Cynks eneste ansatte er Marlon Sanchez, der ejer 72 pct. af aktierne, agerer administrerende direktør, finansdirektør, bestyrelsesformand og sekretær.

I kvartalsregnskabet fra november 2013 fremgår det, at Cynk havde en omsætning på 0, og et nettounderskud på 1,5 mio. dollar de første ni måneder af året. Alligevel har aktiehandlerne de seneste to måneder sværmet om Cynk-aktien.

15. maj kostede de 291,5 mio. aktier 0,06 dollar per styk, men kursen er siden steget over 23.000 pct. og kan nu erhverves for 13,9 dollar eller 22 mia kr. for hele selskabet.

- De fleste, som holder øje med det her, tænker at det er en helt latterlig bevægelse for et selskab uden indtæger. Det store spørgsmål er: Hvornår vil SEC, U.S. Securities and Exchange Commission, stoppe for handel med den her aktie, siger Dave Lutz, handler ved JonesTrading Institutional Services LLC, til Bloomberg News.

SEC's talskvinde, Judith Burns, har ikke ville kommentere på handlen med Cynk-aktier, ligesom det heller ikke har været muligt at træffe Cynk-ejeren.

/ritzau/FINANS