Snart kan du købe svine-obligationer på fondsbørsen

Københavns Fondsbørs, Nasdaq Omx, vil skabe et bedre grundlag for køb og af salg af erhvervsobligationer og åbner derfor en ny handelsplatform om en måned.

Snart bliver der åbnet en ny platform for handel med erhvervsobligationer Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snart kan du købe erhvervsobligationer i landets største svineproducent, Danish Crown via Københavns Fondsbørs, Nasdaq Omx. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg i dag.

Danish Crown bliver nemlig den første udbyder af 5-årige obligationer for 750 millioner kroner, når fondsbørsen om en måneds tid åbner en ny platform for handel med erhvervsobligationer.

Behov for bedre handelsplatform

Ifølge fondsbørsen er der opstået et behov for bedre adgang til handel med erhvervsobligationer, fordi mange virksomheder oplever, at bankerne er blevet mere tilbageholdende med at låne penge ud, og samtidig leder investorerne efter obligationer med et pænt afkast.

Planerne harmonerer samtidig med regeringens mål om at støtte små og mellemstore virksomheder med at finde finansiering.

Regeringen har lovet at præsentere et forslag inden årets udgang. Men ét af de forslag der har været på bordet er at lave en ny form for statsgaranterede erhvervsobligationer, hvor man samler mange virksomheders gæld i en pulje.

Andre selskaber måske på vej

Udover Danish Crown overvejer yderligere to-tre store selskaber ifølge fondsbørsen allerede nu at bruge den nye platform til at finde finansiering. Selskaberne vil ifølge fondsbørsen blive mødt med færre krav til dokumentation og regnskabsstandarder på den nye handelsplatform end tilsvarende platforme.

Og ifølge Bloomberg viser investorerne allerede interesse:

"Det er bestemt noget, vi vil se nærmere på. Selv de ratede og illikvide obligationer kan sælges, hvis prisen er rigtigt," siger fondsforvalter hos Bank Invest, Morten Hansen til nyhedsbureauet.

Danske Bank: Markedet bliver større

Også landets største bank har fået mere fokus på markedet for erhvervsobligationer. Danske Bank meldte tidligere på måneden ud, at den vil oprette en enhed der udelukkende beskæftiger sig med erhvervsobligationer i mellemstore virksomheder.

Danske Bank har tidligere overfor business.dk vurderet, at vi i løbet af de næste år vil se 10-15 nye større, danske udstedelser af erhvervsobligationer. Dermed vil antallet af danske udstedere af erhvervsobligationer blive fordoblet.