Smedegaard: Vi har nogenlunde styr på fremtiden

Verden har efterhånden fundet sin rytme, og derfor kan A. P. Møller-Mærsk nu præcisere, hvad rederi- og oliekoncernen venter sig af resten af året, forklarer adm. direktør Nils Smedegaard Andersen.

Læs mere
Fold sammen
- Andet kvartal ramte vores forventninger, måske endda en lille smule bedre, end vi havde regnet med. Stort set alle vores virksomheder går godt nu. Vi har nogenlunde overblik over den verden, vi står i. De to områder, hvor vi har problemer, er raterne i containerforretningen og raterne i tank. Men vi har nogenlunde overblik over, hvor de bevæger sig hen, og derfor kan vi give et fornuftigt bud på, hvor andet halvår kommer til at lande. Verden har fundet sin rytme. Det er ikke en god rytme, men det er nemmere at give en forudsigelse, siger Nils Smedegaard Andersen til RB-Børsen.

Koncernens bud på det næste halve år lyder på et underskud på niveau med første halvår. Det vil bringe nettounderskuddet op på 6 mia. kr., og dermed kommer Nils Smedegaard Andersen til at præsentere det første underskud siden Anden Verdenskrig.

- Man er jo aldrig glad for at skulle præsentere et underskud. Men det er en verdenshistorisk krise. For en virksomhed af vores størrelse er det absolut overskueligt at komme igennem med et resultat af denne størrelse. For mig er det vigtigt, at vi gør de rigtige ting for at forberede os på at konkurrere i tiden efter krisen, siger Nils Smedegaard Andersen.

RB-Børsen