Smedegaard taler Mærsk-aktien op

Aktiemarkedet tagerpositivt mod Nils Smedegaard Andersens udlægning dagens Mærsk-regnskab. Telekonference vendte fuldstændig billedet på børsen.

Foto: Scanpix. Nils Smedegaard Andersen, her i samtale med em flok erhvervs-journalister.
Læs mere
Fold sammen
Aktien startede dagen med et kursfald på nyheden om, at der ventes et underskud på 6 mia. kr. for hele 2009.

Men dårligt har analytikerne lagt røret på efter den telekonference, hvor koncernledelsen kunne svare på deres spørgsmål, før B-aktien er steget over 6 pct. og handles over kurs 35.000.

”Smedegaard kommer med nogle vigtige udmeldinger i forhold til raterne og antyder, at bunden har været nået. Dermed giver han indtryk af, at vi kan forvente, at Mærsk vil foretage ratestigninger, og det vil være med til at styrke rederiet på længere sigt,” siger Mærsk-analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Han understreger samtidig, at Mærks sender et vigtigt signal til både investorerne og ikke mindst konkurrenterne i et hårdt plagede containermarked, når han i dag løfter sløret for, hvor mange penge rederiet har bundet i nye skibe og andre indkøb.

”De meldinger vi får, understreger, at Mærsk er et velpolstret selskab i forhold til konkurrenterne, og dermed sender de et vigtigt signal til markedet,” siger han.

RB-Børsen/mjo