Smedegaard svinger sparekniven

Mærsk har nu i alt fyret 6.000 mennesker alene i selskabets containerforretning, og direktør Nils Smedegaard Andersen fortsætter med at skære virksomheden til.

Foto: Søren Bidstrup. Nils Smedegaard Andersen, Mærsks topchef, fortsætter arbejdet med at trimme antallet af medarbejdere.
Læs mere
Fold sammen
Der er gang i svingdøren på Esplanaden, hvor Danmarks største virksomhed A.P. Møller-Mærsk har hjemme.

Alene sidste år fyrede virksomhed 4.500 medarbejdere i selskabets problemfyldte containerforretning Maersk Line og i 2009 har topchef Nils Smedegaard Andersen fortsat haft gang i sparekniven.

Yderligere 1.500 mennesker har nu mistet jobbet i Maersk Line, mens der også er blevet nedlagt 144 stillinger i selskabets tankforretning.

Svær proces

Også andre områder i Mærsk-konglomeratet som APM Terminals og detailhandlen skal trimmes til, men Nils Smedegaard Andersen understreger, at organisationen bakker op om den svære proces.

”Folk har bakket op om vores strategi, og der er stor entusiasme i vores organisation. Ud over stillinger har vi også lukket ned for skibsbygninger på Lindø. Alt dette vil gøre Mærsk til en mere effektiv virksomhed,” siger Nils Smedegaard Andersen på en igangværende telekonference.

Især Maersk Line har som nævnt været hårdt ramt af de mange sparetiltag i A.P. Møller-Mærsk, og det skyldes, at man for få år siden købte den hollandske konkurrent P.O. Nedlloyd og derfor har haft behov for at integrere virksomhed og tilpasse selskabet til det store opkøb.

”Vi ser allerede nu resultater af den effektivisering, vi har foretaget. Processer fungerer bedre nu, og generelt har vi fået strømlinet forretningen bedre,” påpeger Nils Smedegaard Andersen.

Se regnskabet her (eksternt link, engelsk)


Fik du læst:

Billedserie: Mærsks benhårde rådgivere

Mærsk Mc-Kinney Møller inspicerer selv Føtex

Danmarks 50 rigeste