Small Cap Danmark taber stort på DLH, Topsil og Egetæpper

Det børsnoterede investeringsselskab Small Cap Danmark, der investerer i mindre, børsnoterede danske aktier, har i årets første ni måneder klaret sig markant værre end det aktieindeks, selskabet ønsker at sammenligne sig med.

Mens indekset OMXCXC20, som selskabet bruger som benchmark, er steget 5,9 pct., står Small Cap Danmark tilbage med et negativt afkast på 4,5 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens indekset OMXCXC20, som selskabet bruger som benchmark, er steget 5,9 pct., står Small Cap Danmark tilbage med et negativt afkast på 4,5 pct.

Selskabet kommer ud af tredje kvartal med et underskud på 39,2 mio. kr., og det skyldes især investeringer i tre selskaber: Egetæpper, som Small Cap Danmark taber 10 mio. kr. på i kvartalet, Topsil, som giver et tab på 8,2 mio. kr. og DLH, der er under afvikling, og som har kostet Small Cap Damark 7,5 mio. kr. i tredje kvartal.

Selskabets investering i møbelproducenten Boconcept har været kvartales bedste med et plus på 0,2 mio. kr.

Small Cap kommer ikke med konkrete forventninger til resultatet i 2014. Men selskabet sænker i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal sine forventninger til, hvordan de mindre aktier vil klare sig i år.

- Vi må konstatere at mindre virksomheder har klaret sig dårligt i det seneste forværrede konjunkturforløb, skriver Small Cap Danmark.

Som følge af den "markante underperformance" fra de mindre aktier i år, venter Small Cap Danmark nu, at OMXCXC20 indekset kommer til at underperforme OMXC20 selskaberne med 15-20 pct. i 2014.

Også forventningerne til udviklingen på aktiemarkedet generelt får et hak ned.

- Usikkerheden i aktiemarkedet er generelt steget, og vi vurderer derfor udfaldsrummet for udviklingen på det danske aktiemarked for den resterende del af året til at være plus eller minus 5 pct. fra det nuværende niveau, skriver Small Cap Danmark.

Det svarer ifølge selskabet til, at markedet nu ventes at stige 11-21 pct. over året, hvor selskabet tidligere regnede med en stigning på 20-25 pct.