Small Cap Danmark forbereder sig på korrektion

Det har været et tilfredsstillende første halvår for det børsnoterede investeringsselskab Small Cap Danmark, der har redet med på aktiemarkedernes solide optur gennem de seneste måneder.

Afkastet i perioden er blevet på i alt 19,3 pct. og resultatet før skat landede på 106,7 mio. kr.

Men samtidig forbereder selskabet sig på, at der kan trække mørke skyer ind over markederne, og derfor fastholder selskabet forventningen om et årsafkast på 15 procent.

- Vi vil ikke blive overraskede, hvis vi får en korrektion. Vi siger ikke, at den kommer, men vi forbereder os. Du kan sige, at vi hele tiden overvejer, hvordan vi ligger med vores investeringer - er vores selskaber f.eks. lidt for dollartunge? Og det kan da også godt være, at vi vil benytte os af muligheden for at tage lidt af gevisnterne hjem, siger Christian Breinholdt, der er administrerende direktør i Investeringsforeningen Small cap Danmark og medlem af direktionen i investeringsselskabet Small Cap Danmark.

Han påpeger, at hvor der før var grønt lys for investorerne, så har situationen på aktiemarkedet gjort, at lyset nu er skiftet til gult. Og måske skifter det også til rødt senere på året, fastslår Christian Breinholdt.

RB-Børsen