Smæk til Topdanmark og Danske Bank

Både Danske Bank og Topdanmark er faldet tilbage i Berlingske Nyhedsmagasins Investor Relations-analyse, fordi de ikke har evnet at forklare, at de ikke i væsentlig grad er eksponeret imod kreditkrisen.

Hos Danske Bank glæder økonomidirektør Tonny Thierry Andersen sig over NKTs flotte placering som nummer et både i Danmark og Norden inden for investor relations, men han er ikke tilfreds med, at Danske Bank er røget ud af top 10. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Danske Bank og Topdanmark får en syngende lussing af de professionelle investorer i 2007-udgaven af Berlingske Nyhedsmagasins Investor Relations-analyse. Både Danske Bank og Topdanmark har ellers været deciderede darlings hos aktieanalytikere og porteføljeforvaltere igennem flere år, men i år dumper de adskillige pladser ned ad listen, som hvert år udarbejdes af analysehuset Regi i samarbejde med GCI Mannov.

Nedturen kommer efter flere års massiv og målrettet indsats for at levere bedre information og service til et informationshungrende aktiemarked. Danske Bank blev således sidste år belønnet med en førsteplads. Men i årets ranking er storbanken røget helt ud af top 10 og havnet på plads nummer 11. Topdanmark er rutsjet fem pladser ned ad listen og havnet på niendepladsen.

Danske Bank og Topdanmark har begge været i vælten de seneste måneder, hvor kreditkrisen har hærget de finansielle markeder. Selv om ingen af finanskoncernerne er direkte involveret i subprime-lån, som ellers har fået skylden for den igangværende finanskrise, er begge slået tilbage til start – både når det drejer sig om kursudvikling og det vigtige arbejde med investor relations. Aktiemarkedet har sendt Danske Bank-aktien ned med en fjerdedel, mens Topdanmark har fået høvlet over en tredjedel af sin markedsværdi af siden årsskiftet.

”Både Danske Bank og vi har undervurderet aktiemarkedets interesse for CDO-problemstillingen. Set i bakspejlet burde vi nok have været endnu mere transparente omkring det. Jeg synes, vi har offentliggjort rigtigt meget, men nu kan man sige, at det ville have været mere forudseende, hvis vi allerede dengang havde oplyst noget mere,” siger Steffen Heegaard, der er kommunikations- og IR-direktør i Topdanmark.

CDO dækker over betegnelsen collateralized debt obligations og er en samlet betegnelse for strukturerede produkter på værdipapirmarkedet, som nu er hårdt ramt af kreditkrisen.

Hos Danske Bank glæder økonomidirektør Tonny Thierry Andersen sig over NKT’s flotte placering som nummer et både i Danmark og Norden inden for investor relations, men han er ikke tilfreds med, at Danske Bank er røget ud af top 10, og det lever ikke op til bankens erklærede mål om at være blandt de bedste i Danmark. ”Den medieomtale af subprime, kapitalmarkeder og så videre siden i sommer har helt klart påvirket vurderingen af bankens investor relations-indsats. Man kan vel sige, at der har været en kritik af mangel på transparens af bankens involvering i det her. Kunderne, analytikerne og investorerne, har talt, og det lytter vi til, og vil forsøge at gøre det bedre næste gang,” siger Tonny Thierry Andersen.

Læs om vinderne og taberne i årets IR-analyse i Berlingske Nyhedsmagasin fredag 7. December.