Småaktier kommer godt fra start i det nye år

De danske aktieinvestorer har tilsyneladende mod på risikable og mindre kendte aktier i 2015, i hvert fald at dømme ud fra den noget sparsomme aktivitet på den københavnske fondsbørs på årets første handelsdag.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

Her er Torm dagens højdespringer med et kursplus på cirka 50 pct. til 46 øre, mens konvolutfabrikanten Intermail stiger 15,4 pct. til 27,8 kr.

Torm er i færd med at forhandle en restruktureringsaftale på plads, og rederiet tror, at det vil lykkes at lande en aftale inden udgangen af første kvartal. Aftalen går ud på at konvertere gæld til egenkapital, men det er ifølge det senest oplyste ikke samtlige Torms kreditorer, der er med på den.

Intermail, der producerer konvolutter og forsendelseskoncepter, havde igen røde tal på bundlinjen i regnskabsåret 2013/14, hvor omsætningen dykkede til 416 mio. kr. fra 483 mio. kr. I regnskabsåret 2014/15 venter Intermail et nyt dyk i omsætningen, som ventes at ramme inden for niveauet 360-380 mio. kr. Derudover venter selskabet et resultat før skat på 8-14 mio. kr., hvor den post viste et underskud på 4,4 mio. kr. i 2013/14.

Også vindenergiselskabet Greentech er godt kørende med et kursplus på 13 pct. til 8,25 kr., mens fodboldklubben Brøndby, hvis hovedsponsor Bet25 fredag har meddelt, at den ønsker at forlænge sit sponsorat, stiger næsten 11 pct. til 7,3 kr.

Også halvlederfabrikanten Topsil, der har den tidligere B&O-topchef Kalle Hvidt Nielsen i spidsen, kommer godt fra start. Topsil har ellers haft udfordringer nok i det forgangne år. En af Topsils store kunder indgav i sommer en klage, efter at selskabet modtog siliciumskiver fra Topsil, hvor kvaliteten ikke var god nok. Det udløste både en nedjustering af 2014-forventningerne for Topsil og problemer med at leve op til aftalerne med bankerne.

Omsætningen faldt i tredje kvartal til 65,8 mio. kr. fra 79,4 mio. kr. i samme kvartal af 2013, og dermed gik EBITDA-resultatet i rødt med 3,8 mio. kr. mod et plus på 4 mio. kr. i samme kvartal året før. Bundlinjen var et tab på 13,7 mio. kr. efter skat mod et minus på 0,7 mio. kr. i samme kvartal et år tidligere.

Derudover er der en stigning på 7,1 pct. til rumteknologifabrikanten Rovsing, der handles i kurs 0,15. Selskabet blev børsnoteret i slutningen af 2006, hvor stemningen på børsen stadig var tårnhøj, og kursen steg fra 6,25 kr. på aktiens første børsdag til 15,55 kr. blot en uge senere. Men Rovsing har haft svært ved at tjene penge på sine aktiviteter.

I regnskabsårets første kvartal, der løb til udgangen af september, kom SSBV-Rovsing ud med en omsætning på 3,2 mio. kr. og et resultat fra primær drift (EBITDA) på minus 0,5 mio. kr.