Små udsving i vente på markederne

De tre store europæiske indeksfutures indikerer marginale udsving, efter mandagens pengesindsprøjtning på finansmarkederne.

Det er ventet, at investorerne vil opleve små udsving i onsdagens første handel. C20-indekset lukkede tirsdag 0,6 pct. lavere i 456,77.

- Det er indikeret, at markederne åbner uændret, og centralbankernes likviditetsprogrammer er med til at holde markederne oppe, udtaler senioraktiehandler Claus Thestrup fra Handelsbanken.

Danske Bank lukkede tirsdag 0,1 pct. lavere i kurs 202,5. Danske Bank er taget af Goldman Sachs udvalgte købsliste.

Genmab: Biotekselskabet holder onsdag telekonference på etårsdagen for aftalen om stoffet Ofatumumab mod leukæmi med den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline. I sidste uge meddelte Genmab, at behandlingscentrene er blevet initieret og er klar til at optage patienter i en fase II undersøgelse med Ofatumumab. Genmab lukkede 1,4 pct. højere i kurs 323.

SAS: Anbefalingerne af aktierne i SAS løftes til "køb" fra "hold", mens kursmålet dog reduceres til 120 skr. fra 175 skr. Det er vurderingen fra det amerikanske finanshus Citigroup, skriver nyhedsbureauet Six. SAS har oplevet et massivt kurspres de seneste måneder, og luftfartsaktien lukkede tirsdag 0,7 pct. lavere i kurs 67.

Royal Unibrew: Flere udskænkningssteder føler sig truet af bryggerikoncernen, som de beskylder for at hæmme konkurrencen med uopsigelige eksklusivaftaler. Konkurrencestyrelsen vil ikke gribe ind. Konkurrencestyrelsen har tidligere forbudt Carlsberg at lave samme type aftaler. Det skriver Berlingske Business onsdag morgen. Royal Unibrew lukkede tirsdag uændret i kurs 515.

Coloplast, som tirsdag lukkede 1,2 pct. lavere i kurs 456, vil onsdag blive handlet eksklusiv dividende.

Per Aarsleff: Entreprenørkoncernen, som tirsdag lukkede 0,5 pct. højere i kurs 748, kommer onsdag i søgelyset med sin årspræsentation. Efter salget af en fabrik i Esbjerg hævede Per Aarsleff sin overskudsprognose med 10 mio. kr. til 176 mio. kr. før skat for året. Det vil være en solid overskudsvækst fra 110,2 mio. kr. før skat året før. Investorerne vil være opmærksomme på Per Arsleffs første sæt prognoser for det kommende regnskabsår, men konservative prognoser med efterfølgende opjusteringer hører til hos Per Arsleff-koncernen.

RB-Børsen