Små udsving i roligt aktiemarked

Den moderate optimisme, som præger de europæiske fondsbørser, har ikke plantet sig til Københavns Fondsbørs, hvor C20-medlemmerne oplevede uensartede tendenser. C20-indeks åbner 0,1 pct. lavere i 471,93 efter torsdagens fald på 2 pct.

Novozymes, Danisco og Vestas aktierne er i søgelyset efter meldinger fra USA om den nye energipakke, som Senatet har godkendt. Novozymes og Danisco investorerne kan notere sig, at den nye energipakke vil sikre en forøgelse af produktionen af bioethanol og andre biobrændstoffer med faktor syv. Pakken lægger op til, at der skal produceres 36 mia. gallon bio-benzin om blot 15 år, hvilket skal ses i lyset af den nuværende produktion på 5 mia. gallon årligt.

Novozymes åbner 0,7 pct. højere i kurs 587. Myndighederne i Australien og New Zealand har intentioner om at godkende Novozymes' nye enzym Acrylaway til brug i fødevareproduktion. Det fremgår af en "draft assessment report" fra Food Standards Australia and New Zealand, skriver Jyllands-Posten.

Danisco åbner 0,3 pct. højere i kurs 371,5. Lav dollar og høje råvarepriser gør det svært for topchef Tom Knutzen at realisere koncernens indtjeningsmål ifølge investeringsbanken Carnegie. Det skriver Dagbladet Børsen. Danisco er regnskabsaktuel på mandag.

For Vestas er det negativt, at energipakken ikke længere indeholder Renewable Energy Standard, som var et bindende forslag om, at energiselskaberne skal få 15 pct. af energien fra vedvarende kilder i 2020. Vestas åbner 0,2 pct. lavere i kurs 515.

Storbanken HSBC har øget kursmålet på Vestas-aktien fra 385 kr. til 675 kr. HSBC er generelt optimistiske, når det drejer sig om vindmølleindustrien og anbefalingen fra finanshuset lyder fortsat på "overvægt".

GN Store Nord åbner 0,2 pct. højere i kurs 41,1. GN Store Nords amerikanske headset-konkurrent Plantronics tiltrak torsdag stor opmærksomhed, idet selskabets aktie tabte 18 pct. JP Morgan-analytiker Paul Coster hæftede sig ved, at selskabets Bluetooth-headsets hyldeplads i Europa og USA er mindsket.

- Jeg vurderer, at det er en selskabsspecifik nyhed for Plantronics, som ikke vil afføde den store effekt på GN-aktien, sagde Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen fredag morgen.

RB-Børsen