Små stigninger på Wall Street trods skuffende detailsalg

De amerikanske aktier steg mandag og trodsede dermed både skuffende detailsalg samt den hidtil laveste aktivitet på de amerikanske børser på en hverdag i 2013.

Læs mere
Fold sammen

Dow Jones Industrial Average sluttede dagen med et plus på 0,1 pct. i rekordniveauet 15484,26 mens S&P 500-indekset steg 0,1 pct. til rekord i 1682,5, og teknologitunge Nasdaq steg 0,2 pct. og endte i 3607,49. De amerikanske aktier har siden onsdag været båret af Ben Bernankes melding om, at de kvantitative lempelsers udløbsdato endnu ikke er i sigte. Hvorvidt rekordstimen fortsætter, afhænger af regnskabssæsonen.

- Vi har vores fokus på indtjeningen. Citigroup leverede et godt regnskab denne morgen, og spørgsmålet er, om indtjeningerne fremover vil være stærke nok til at skubbe os højere op. Det er der, det kortsigtede fokus vil ligge, siger James Gaul fra Boston Advisers til Bloomberg News.

Citigroup, der målt på aktiver er USA's tredjestørste bank, leverede en justeret omsætning på 20,0 mia. dollar mod ventet 19,76 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

På bundlinjen blev det overført til et justeret overskud på 1,25 dollar per aktie - et stykke over analytikernes forventninger om 1,18 dollar. Omsat til tal svarer det til et overskud på 3,9 mia. dollar. Investorerne kvitterede med en kursstigning på 2 pct. til en kurs på 51,81 dollar.

Aktierne i Boeing steg 3,72 pct. til kurs 105,66 efter nyheden om, at en brand i et Ethiopian Airlines-fly ikke var relateret til batteriet i Boeings Dreamliner-fly, der tidligere har været årsag til et startforbud.

Leap Wireless International fik også opmærksomhed efter en nyhed om, at AT&T er klar til at købe selskabet for 1,2 mia. dollar, hvilket fik aktiekursen til at stige 112,4 pct. til et niveau på 16,95 dollar.

Aktierne trodsede skuffende tal for det amerikanske detailsalg, der steg 0,4 pct. i juni, hvilket var mindre end analytikernes forventning om en stigning på 0,8 pct., men fik hjælp af erhvervstilliden i New York i form af det såkaldte Empire Manufacturing-indeks, der steg til 9,46 og slog analytikernes estimat på 5.

/ritzau/FINANS