Små rentestigninger i kikkerten

Der er forsigtige rentestigninger i udsigt, når obligationsmarkederne åbner i mandagens handel.

Foto: MICHAEL APPLETON

Med rentestigning i Asien til den amerikanske T-bond, stigninger på de største amerikanske aktiebørser i fredagens handel og en stribe nøgletal tegner mandag morgen til, at renterne kommer til at byde på mindre opsving fra åbningen mandag.

I fredags lukkede obligationsmarkederne med rentestigninger på mellem 4 og 7 basispoint til de større, europæiske økonomier, og det indikeres at fortsætte.

Den amerikanske 10-årige statsobligation er i løbet af natten handlet i Asien med en rentestigning på cirka 6 basispoint til følge, ligesom de største asiatiske børser - fratrukket japanske Nikkei - ligger i plus på cirka en halv pct.

Den amerikanske statsobligation med udløb i 2022 - T-bond - handles således til en effektiv rente på knap 1,96 pct. Rusland har desuden udbudt samlet 100 mia. rubler i 7-dages statsobligationer til en rente på 5,5 pct. i løbet af natten.

Samtidig bød fredagen også på stigninger i såvel de amerikanske som de europæiske aktiemarkeder med tyske DAX i front.

Formiddagen er ikke videre nøgletalsstærk med Eurozonens pengemængde (M3) som det mest markante, men hen på eftermiddagen kommer der den amerikanske opgørelse af ordreindgangen for de varige goder i december klokken 14.30, ligesom opgørelsen af igangværende bolighandler i USA for december lander klokken 15.30.

Ud over de amerikanske opgørelser holder Italien desuden auktion over 1- og 5-årige statsobligationer klokken 11. Det er første gang siden 28. december, at de 5-årige statsobligationer udbydes, mens 12-månederspapirerne var i udbud sidste gang den 10. januar.

Derudover holder den amerikanske stat auktion over statsobligationer med to års løbetid klokken 19. dansk tid.