Små rentefald i vente

Det danske obligationsmarked ventes at være præget af let faldende renter fra morgenstunden, selv om der også er udsigt til stigende aktier.

Den 10-årige amerikanske statsobligation handles i Tokyo fredag til en effektiv rente på 2,15 pct., hvilket er 4 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forklaringen skal findes i USA, hvor både obligationer og aktier torsdag steg i kurs efter uventet gode nøgletal og spekulationer om, at investorerne måske har været lidt for hurtige til at spå, at Federal Reserve er på nippet til at reducere de ekstraordinære obligationsopkøb.

»Markedet kan have overreageret i forhold til en reduktion (af opkøbene, red.), og det bringer os tilbage på solid grund,« sagde Justin Lederer, rentestrateg i Cantor Fitzgerald LP i New York, til Bloomberg News.

Den 10-årige amerikanske statsobligation handles i Tokyo fredag til en effektiv rente på 2,15 pct., hvilket er 4 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid torsdag. Det peger i retning af lidt lavere renter herhjemme, hvor den toneangivende 10-årige rente torsdag sluttede omkring 1,66 pct.

Normalt vil det være skidt for obligationsmarkedet, når nøgletallene overrasker positivt, som de gjorde torsdag, da både detailsalg og nytilmeldte ledige overgik økonomernes forventninger. Men ikke torsdag, hvor markedet for en stund trak lidt i land i forhold til frygten for pengepolitiske opstramninger i USA.

Fredag vil fokus i særdeleshed være på eftermiddagens tal for amerikansk industriproduktion i maj, hvor der ifølge Bloomberg News ventes en stigning på 0,2 pct., samt University of Michigans indeks over forbrugertilliden, der ventes at holde sig på 84,5 i juni. Endelig kommer der fra Europa inflationstal, hvor konsensus er en stigning i forbrugerpriserne på henholdsvis måneds- og årsbasis på 0,1 og 1,4 pct.