Små forskydninger prægede aktiemarkedet

Det endte onsdag med at C20-indekset lukkede 0,3 pct. lavere i 508,23. C20-medlemmet DSV var igen helt fremme i feltet, mens Novozymes blev presset tilbage. Det var værd at bemærke, hvordan SAS-aktien igen fik luft under vingerne.

DSV fortsatte sin seneste optur med en fremgang på 1,4 pct. til kurs 130. Mandag fik DSV-aktien gode ord med på vejen fra finanshuset Dresdner Kleinwort, som indledte sin dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 150 kr.

SAS-aktien var flyvende og lukkede solide 4,9 pct. højere i kurs 96, efter at SAS har været under massivt pres den seneste tid i kølvandet af problemerne med Q400-flyene. SAS meddelte onsdag, at selskabet forventer kompensation på mindst en halv mia. skr. af den canadiske flyproducent Bombardier, der har leveret flyene, som havarerede i september i både Aalborg og Vilnius.

- Dagens solide kursfremgang i SAS kommer i kølvandet af meldingen om kompensation, men det skal også ses som et lettelsens suk, idet problemerne begynder at fortone sig, udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen.

Carlsberg lukkede 0,8 pct. højere i kurs 728. Danske Markets hævede sin anbefaling på Carlsberg til "akkumuler" fra "hold" og kursmålet løftes til 810 kr. fra 745.

Lundbeck endte 4,2 pct. lavere i kurs 148 efter tirsdagens markante kursstigning på 8 pct. Lundbeck præsenterede tirsdag gode fase II testresultater for depressionsmidlet Lu AA21004.

Ovenpå tirsdagens nyhed om depressionsmiddelet Lu AA21004, hævede Danske Markets kursmålet på Lundbeck-aktien til 160 kr. per aktie fra 140 kr. per aktie. Den neutral hold-anbefaling blev gentaget.

Danisco-aktien fik onsdag morgen hævet sin anbefaling til "outperform" fra tidligere "underperform" af Cheuvreux. Det franske finanshus hæver samtidig kursmålet med 25 kr. til 450 kr. Danisco-aktien lukkede 0,9 pct. højere i kurs 407. Vestas vandt 0,5 pct. til 415,5.

Deutsche Bank vurderede, at markedet for vindenergi vil i perioden 2006-2010 vokse med en gennemsnitlig årlig vækstrate (CAGR) på 20,5 pct. fra en base på 18 mia. euro. Banken indledte dækningen af Vestas-aktien med en "hold"-anbefaling.

- Det langsigtede behov for vindenergi er drevet op af det stadigt stigende behov for at have alternativer til olien, der på det seneste er steget voldsomt i pris. Samtidig har investorerne i stigende grad lyst til at investere i vind-aktier, argumenterede Deutsche Bank.

Simcorp udmærkede sig med en kursfremgang på 1,3 pct. til kurs 1189. Softwareselskabet Simcorp er på vej med endnu en kontrakt med en klient i Nordamerika. Selskabet administrerende direktør Peter Ravn forventer, at kontrakten allerede i hus i år.

RB-Børsen