Små fald på torsdagsbørsen

En trist stemning florerer på Københavns Fondsbørs, hvor morgenstunden byder på moderate fald og uinspireret handel. Det giver en tilbagegang i C20-indekset på 0,2 pct. til 507,07.

Største fald i C20-regi skal findes hos biotekselskabet Genmab, som sætter sig 0,8 pct. til kurs 329, mens Lundbeck går mod strømmen med en fremgang på 1,2 pct. til kurs 149,8.

Vestas-aktien åbner uændret i kurs 415,5. Vestas-investorerne fik ellers opløftende nyt fra ABN Amro, som hæver sit kursmål på Vestas-aktien markant med 20 pct. til 480 kr. Det hollandske finanshus har en købsanbefaling på vindmølleproducenten. ABN begynder at ane marginer på 13-14 pct. hos vindmølleproducenterne og venter, at markedets forventninger til Vestas' indtjening vil følge trop, når selskabet den 6. november offentliggør forventningerne til 2008.

Jyllands-Posten sætter også fokus på Vestas torsdag morgen, hvilket dog ikke kaster glans over selskabet. Mens Vestas er ved at drosle ned i Australien og New Zealand har den tyske konkurrent Siemens netop hentet en rekordstor ordre i New Zealand på 140 megawatt (MW) fordelt på 62 møller.

SAS-aktien åbner uændret i kurs 96, efter at luftfartsaktien onsdag steg markante 4,9 pct. SAS meddelte onsdag, at selskabet forventer en kompensation på mindst en halv mia. skr. af den canadiske flyproducent Bombardier, der er producenten af de havarerede fly i september.

Investorernes spekulationer om en opsplitning NKT fik ekstra gødning grundet en artikel i Dagbladet Børsen, idet NKT-topchef Thomas Hofman-Bang vurderede, at en storfusion mellem NKT-datteren Nilfisk-Advance og en konkurrent kan føre til en udskilning og notering af Nilfisk-Advance. NKT åbner 0,2 pct. højere i kurs 594.

Biotekselskabet Bavarian Nordic har udnævnt Nicolai Buhl Andersen til chef for selskabets nyoprettede salgs- og marketingfunktion. Buhl Andersen, som kommer fra Coloplast, begynder arbejdet den 16. november, hvor han skal sætte gang i salget af koppevaccinen Imvamune uden for USA. Bavarian Nordic åbner 0,1 pct. højere i kurs 439.

GPV Industri har ansat Bo Lybæk som administrerende direktør og koncernchef i GPV Industri-koncernen. Den illikvide aktie er ikke handlet i torsdagens indledende runde.

RB-Børsen