Små fald i Europa efter store regnskaber

Generelt små udsving er det overordnede billede på de europæiske aktiebørser onsdag eftermiddag, om end der er en tendens til mindre fald.

Foto: Nord Stream. Det italienske selskab Saipem, der udbyder forskellige services inden for olie- og offshoreindustrien, falder ikke mindre end 31 pct., efter at selskabet, der er Europas største på sit felt, tirsdag aften nedjusterede forventningerne til 2012 og kom med en skuffende prognose for indeværende år.
Læs mere
Fold sammen

Underliggende er der der store udsving i enkeltaktier, hvilket er præget af strømmen af regnskaber fra flere store europæiske virksomheder.

Det britiske FTSE 100-indeks ligger ved 14-tiden 0,05 pct. lavere, og de ledende indeks i Paris og Tyskland falder begge i omegnen af 0,2 pct. Det toneangivende svenske aktieindeks skiller sig positivt ud med en stigning på 0,6 pct., hvilket skyldes store stigninger til de svenske banker efter stærke regnskaber fra Nordea og Swedbank.

Det italienske selskab Saipem, der udbyder forskellige services inden for olie- og offshoreindustrien, falder ikke mindre end 31 pct., efter at selskabet, der er Europas største på sit felt, tirsdag aften nedjusterede forventningerne til 2012 og kom med en skuffende prognose for indeværende år. Selskabet venter i 2013 et resultat før renter og skat på 750 mio. euro, mens analytikerne til sammenligning havde estimeret et resultat på 1,7 mia. euro.

Mindst 11 analytikere har ifølge Bloomberg News siden tirsdagens meddelelse sænket anbefalingen på Saipem-aktien. Nyheden har også lagt pres på andre selskaber inden for samme branche. Det gælder blandt andet franske Technip, der er europas næststørste olieserviceselskab, som på børsen i Paris falder 6,6 pct. London-baserede Petrofac falder desuden 6,0 pct.

På Stockholmsbørsen topper Swedbank med en stigning på 8,5 pct. efter et regnskab, der overraskede positivt både i forhold til indtjening og udbytte. Nettooverskuddet blev på 4340 mio. skr. i fjerde kvartal, mens der ifølge SME Direkt var ventet 3639 mio. skr. Samtidig kan aktionærerne se frem til et udbytte på 9,9 skr. per aktie, eller godt 3 skr. mere end ventet. Nordea-aktien stiger i Sverige desuden 3,2 pct. efter sit regnskab, der med et nettoresultat på 842 mio. euro ligeledes overgik forventningerne, der lød på 789 mio. euro.

Den svenske beklædningskoncern Hennes & Mauritz falder derimod 1,9 pct. efter sine tal for fjerde kvartal. Overskuddet før skat var på 6635 mio. skr., mens der blandt analytikerne var ventet et overskud på 6838 mio. skr. ifølge estimater indsamlet af SME. I samme kvartal 2011 havde koncernen et overskud før skat på 6802 mio. skr.