Små fald fra børsåbningen - mens bankregnskaber sætter retningen

Det er et ubeslutsomt C20-indeks, der åbner torsdag. Der er små udsving omkring nulpunktet i et indeks, der ligger og svinger tæt på gårsdagens lukkeniveau - C20-indekset danser i cirkler omkring 529.

Den ene af gårsdagens rekordryttere, Novo Nordisk, ligger tæt på uændret i et lille minus på 0,1 pct., mens gårsdagens rekordpartner i toppen af C20 - Coloplast - åbner i et minus på 0,3 pct. Novo-aktien handles til 989,5 kr., mens Coloplast-aktien bliver handlet til 288,5 kr.

Helt øverst i eliteindekset ligger Pandora med en stigning på 0,7 pct. til 136,70 kr. og Chr. Hansen, der var regnskabsaktuel onsdag, med en stigning på 0,6 pct. til 188,20 kr. fra børsåbning. - skarpt efterfulgt af TDC, der stiger 0,6 pct. fra åbningen.

Kort efter middag lander to finanstunge regnskaber fra de amerikanske storbanker Citigroup og Bank of America, som meget vel kan sætte retningen på børserne senere i på eftermiddagen. Onsdag kom Goldman Sachs og JP Morgan desuden med regnskaber, der begge overgik analytikernes forventninger på de fleste fronter, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Danske Bank og Nordea samt fire andre nordiske banker er inddraget i en sag om mulig manipulation med de norske interbankrenter. Det norske finanstilsyn har ifølge Financial Times indledt en undersøgelse af påstande fra en udenlandsk bank om, at der er manipuleret med de norske interbankrenter. Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank har stillet priserne.

Samtidig ser det ifølge en analyse fra Morgan Stanley ud til, at Danske Banks restrukturering kommer til at tage en smule længere, end markedet regner med. Morgan Stanley regner med, at det kommer til at tage Danske Bank de næste to-tre år at reducere antallet af filialer til 350 fra det nuværende niveau på cirka 600, ligesom 5-10 pct. af arbejdsstyrken bliver skåret fra i perioden.

De store nordiske banker indtager desuden hovedroller i en ny analyse fra Bank of America, der vurderer, at det positive momentum aktierne har været inde i, fordi de har været anset for en form for sikker havn, er ved at være overstået. Danske Bank har dog fortsat en god periode foran sig og er Bank of Americas top pick i regionen, skriver Bloomberg News.

Danske Bank-aktien ligger ved åbningen med et fald på 0,3 pct., og bliver kun lige undergået af Jyske Bank, der falder 0,3 pct.. Nordea ligger imidlertid på den side af midterlinjen i indekset - Nordea-aktien stiger 0,4 pct.

FLSmidth har fået løftet sin anbefaling hos børshuset ABG Sundal Collier, så den nu hedder ”hold” mod tidligere ”sælg”. Aktien ligger uændret fra åbningen.

Samtidig har konkurrenten Rio Rinto rapporteret en nedskrivning på 14 mia. dollar, samt udskiftning bag roret i minegiganten. Den nu afgående direktør, Tom Albanese, forlader posten og bliver erstattet af den tidligere direktør for Iron Ore-divisionen, Sam Walsh.

Uden for C20 falder SAS-aktien med 0,6 pct., mens Parken Sport & Entertainment stiger 1,6 pct. Aarhus Elite stiger desuden 2,9 pct.

Rias kommer med en kvartalsopdatering for regnskabsåret 2012/2013's første tre måneder. Rias venter et resultat før skat på mellem 5 og 9 mio. kr. for hele regnskabsåret.

/ritzau/FINANS