Små bevægelser i svagt negativt aktiemarked

Det danske aktiemarked kan ikke holde tendensen fra torsdag og ligger fredag middag lavere. Og C20 går dermed hånd i hånd med sine europæiske kolleger, der også tager en tur sydpå. Udsvingene er dog relativt beskedne.

C20 Cap-indekset falder med 0,2 pct. til 606,34 omkring 11.40.

Regnskabssæsonen for andet kvartal lakker mod enden og slutter i dag, fredag. Kun en mindre række af mindre selskaber mangler at rapportere tal. Derfor er fokus på nøgletal og den geopolitiske situation med særligt øje på Syrien.

A.P. Møller - Mærsk får lidt opmærksomhed, efter at Maersk Drilling har sikret sig en ny etårig kontrakt til jack up-riggen Giant med en værdi på 137 mio. dollar. Kontrakten har desuden option på forlængelse på yderligere tre år.

Derudover har fredagen budt på dugfriske ratetal fra Shanghai Shipping Exchange, der har serveret den ugentlige opdatering af Shanghai Containerized Freight Index, SCFI. Det samlede indeks steg med 2,3 pct. Raterne fra Asien til Europa faldt dog med 4,4 pct. i ugen til 1183 dollar og er dermed faldet 21,2 pct. på fire uger siden den sidste generelle ratestigning.

Mærsk-aktierne stiger dog begge. A-aktien stiger med 0,6 pct. til 45.920 kr. og B-aktien med 0,1 pct. til 48.520 kr.

DSV er upåvirket efter opkøbet af SBS Worldwide til divisionen Air & Sea. Prisen for transaktionen er ikke offentliggjort i torsdag aftens meddelelse fra DSV, som falder med 0,1 pct. til 146,90 kr. fredag middag.

Carlsberg har fået en udenlandsk storaktionær. Massachusetts Financial Services er kommet over 5 pct. i bryggerigiganten. B-aktien ligger uændret i 545 kr.

Blandt sidepapirerne er der opmærksomhed til selskabet bag fodboldklubben FC København, Parken Sport & Entertainment. FC København kommer i fornemt selskab i efterårets kampe i den prestigefyldte turnering Champions League, hvor det danske mesterhold er kommet i gruppe med spanske Real Madrid, italienske Juventus samt tyrkiske Galatasaray.

Alle tre hold har potentialet til at trække mange tilskuere til Parken, og det kan give ekstra penge i kassen hos Parken Sport & Entertainment, som ligger 1,3 pct. højere i 81 kr.

Euroinvestor stiger 2,25 pct. til 9,25 pct. trods skuffende regnskab og efter køb af Berlingskes andel af boligportalen Boliga. Omsætningen faldt i første halvår til 9,2 mio. kr. fra 11 mio. kr. og underskuddet blev 10,3 mio. kr. mod 3,3 mio. kr. i første halvår året før.

/ritzau/FINANS