Små aktiefald i vente

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mandag udsigt til en forsættelse af den lunkne stemning, som prægede fredagens aktiehandel. I Europa ventes en let negativ åbning - påvirket af fald på børserne i Asien. Fokus er på eftermiddagens ISM-indeks for servicesektoren i USA, hvor man bør holde øje med beskæftigelseskomponenten, der kan sige noget om ugens helt store begivenhed - den amerikanske arbejdsmarkedsrapport på fredag.

- Asien falder generelt tilbage efter en udtalelse fra den kinesiske premierminister (Wen Jiabao, red) omkring væksten, som han estimerer vil være omkring 7,5 pct. i 2012. Det er i kinesiske termer den laveste vækstprognose siden 2004, og selvom han også kom med nogle positive udtalelser, får det de asiatiske aktier til at falde lidt, siger Martin Munk, aktiehandler i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Det japanske aktiemarked sætter sig med 0,8 pct., mens aktierne på Shanghai-børsen falder med 0,6 pct. Hongkongs Hang Seng indeks sætter sig 1,3 pct. Futuremarkedet peger ifølge Martin Munk mod en negativ åbning på i størrelsesordenen en halv procent i Europa. C20 endte fredag uændret i 457,04.

Vi er lidt "back end loaded" i forhold til de vigtige begivenheder i denne uge, hvor jobrapporten fra USA kommer fredag, og hvor der er en afstemning om omstrukturering af de græske lån, siger Martin Munk.

Man kan måske få et lille indblik i fredagens jobrapport med mandagens ISM for servicesektoren, der i den seneste måling fra januar bød på en meget kraftig stigning i beskæftigelseskomponenten. Dermed er et af de store spørgsmål i relation til ISM-indekset, om tendensen er fortsat eller måske vendt.

Det er småt med selskabsspecifikt nyt. Dog har Lundbeck og partneren Bioties meddelt, at alkoholpillen Selincro reducerer det totale alkoholforbrug med 66 pct. i gennemsnit efter seks måneders behandling. Data fra fase 3 studierne offentliggøres på en europæisk årskongres for psykiatri. Data fra studierne viser desuden, at Selincro er sikker og veltolereret. Lundbeck steg fredag 1,3 pct. til kurs 117,90.

Ifølge Martin Munk kan der desuden komme lidt fokus på transportkoncernen DSV i forbindelse med, at konkurrenten Kuehne + Nagel har fremlagt regnskab. Jyske Banks aktiehandler hæfter sig blandt andet ved, at omsætningen var lidt over det ventede, og Kuehne + Nagel melder om volumenmæssig forbedring. DSV lukkede fredag 0,3 pct. højere i kurs 130,40.

Blandt sidepapirerne ventes igen fokus på Torm, der har forlænget bankhenstanden. Imens fortsætter medierne med at spekulere i, hvordan det hele vil ende for det gældsplagede produkttankrederi. Torm faldt fredag 8 pct. til kurs 3,10.