Sløj dag for danske aktier

Det danske aktiemarked følger fredag tendensen på de øvrige europæiske aktiemarkeder, der er præget af faldende aktiekurser.

Dagens faldende tendens på de europæiske aktiemarkeder skyldes torsdagens nøgletal for salg af boliger i USA, der var faldet mere end forventet. Nøgletallet fik stor betydning for udviklingen i de amerikanske aktier, som lukkede markant lavere, i det en række analytikere, ser nøgletallet, som en indikator for, at farten i den økonomiske vækst i USA er faldende.

I det danske C20-indeks er Novozymes-aktien fredag fortsat præget af en faldende tendens og handles i skrivende stund til kurs 506, svarende til et fald op 1,36 pct. Aktien lukkede torsdag 3 pct. lavere, efter selskabet havde offentliggjort årsregnskab, hvori forventninger til væksten i år 2007 skuffede investorerne og sendte aktien ned.

Danske Equities har på den baggrund nedjusteret aktien til Hold fra Køb, og fjernet selskabet fra Select Listen. Ligeledes sænkes fair value fra 545 kr. pr. aktie til 531 kr. pr. aktie.

S&P ser dog anerledes på Novozymes-aktien, i det de forventer en højere vækst i salget af enzymer til produktion af bioethanol. På den baggrund fastholder de deres købsanbefaling på aktien, mens kursmålet hæves fra 540 til 570 kr. Det skriver Netposten.dk.

FLSmidth er handlet ned med 0,53 pct. til kurs 372,5. Selskabet afholder i dag kapitalmarkedsdag i London, og her har koncernchef Jørgen Huno Rasmussen slået fast, at selskabet vil satse på stor vækst i mineralaktiviteterne i datterselskabet FFE Minerals, for derved at skabe mindre afhængighed af cementmarkedet. Det skriver RB-Børsen.

I går kunne selskabet med meddele, at de har indgået en cementordre-kontrakt til en værdi af 670 mio. kr. til Kazakhstan. Hos Danske Equities, mener man, at ordren sætter gang i et nyt marked i det tidligere Sovjetunionen, der set i sammenhæng med med den nuværende stærke efterspørgsel fra Indien, Mellemøsten og USA kan understøtte en positiv udvikling for selskabet. I den forbindelse gentager Danske Equities sin købsanbefaling på aktien med en fair value på 395 kr. Det skriver Netposten.dk.

Dagens top i C20 går til Danisco, der kan notere en stigning på 1,97 pct. til kurs 466. Der er ingen nævneværdige nyheder om selskabet, men de lyse udsigter for bioethanol i forbindelse med præsident George W. Bush's tale til nationen, kan være en af årsagerne til at aktien holder sig oven vande i dagens faldende marked.