Slag til Brøndby-aktien

Gårsdagens ydmygende nederlag på den jyske hede sætter sig prompte spor i aktiekursen. Brøndbys indtjening er nemlig stærkt afhængig af resultaterne på banen. AaB-aktien stiger til gengæld kraftigt. Opdateret 11.31

Morten Duncan Rasmussen i løb efter bolden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Brøndby får tæv for anden dag i træk.

I går blev de ydmyget i Herning af F.C. Midtjylland, der sendte de blå-gule retur til vestegnen med et 0-5 nederlag, mens det i dag er investorerne, der sælger ud af Brøndby-aktien på børsen i København.

Aktien er nede med 3,9 pct. og ligger efter et par timers handel i kurs 79.

Brøndby-aktien er ekstra sårbar over for sportslig slingrekurs, fordi virksomheden er en rendyrket fodbold-forretning, hvor alle væsentlige indtægter hænger direkte sammen med resultaterne på banen. Omvendt er F.C. København knap så afhængige af sejre på grønsværen, fordi underholdningskoncernen har aktiviteter som Fitness.dk og Lalandia, der kan sikre indtjening uagtet præstationerne på banen.

På årsbasis er Brøndby-aktien dog steget med 17 procent, men den har de seneste små fire måneder tabt terræn efter 10. april at have været helt oppe i kurs 94. Siden dengang er 16 pct. af markedsværdien forsvundet.

I nordjylland er der til gengæld stor glæde, hvor AaB-aktien er steget med 10,3 pct. efter søndagens 2-1-sejr over belgiske Gent i sidste runde af sommerturneringen Toto Cup. Sejren sikrede AaB, der p.t. leder efter en ny adm. direktør, adgang til 2. kvalifikationsrunde i UEFA-Cuppen.