Skuffelser trækker japanske og kinesiske aktier ned

Der er kursfald på de fleste asiatiske aktiemarkeder onsdag morgen. Skuffende tillidstal fra Kina viser, at den igangværende afmatning bliver fortsat dybere, hvilket rammer aktiemarkederne i hele regionen.

Foto: TORU YAMANAKA. Børserne i Shanghai og Shenzhen reagerer med kursfald over en bred kam.
Læs mere
Fold sammen

Samtidig skuffer handelstal fra de japanske myndigheder med en langt mindre eks- og import end ventet.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et minus på 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Den kinesiske produktionssektor viser igen en svækkelse i juli og signalerer dermed, at afmatningen i den kinesiske økonomi fortsætter. Det fremgår af den foreløbige PMI-undersøgelse blandt indkøbscheferne fra HSBC Holdings og Markit Economics.

PMI-aflæsningen landede på 47,7, hvilket er mindre end estimeret blandt økonomerne, der havde gættet på indeks 48,2.

- Vi ved, at den kinesiske vækst er aftagende, men vi ved bare ikke, hvem vi skal tro på i Kina med hensyn til, om det er under eller over 7 pct.s vækst. De globale markeder, herunder de nye markeder, har fået det langt bedre med en reduktion af de pengepolitiske lempelser, og det kommer ikke til at have massive negative konsekvenser for hverken emerging market-aktier eller de globale aktier, siger markedsstrateg Chris Weston fra IG Markets i Melbourne til Bloomberg News.

Børserne i Shanghai og Shenzhen reagerer med kursfald over en bred kam. Shanghai Composite ligger med et minus på 1,3 pct., mens CSI 300 falder med 1,7 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks falder 0,2 pct.

I Tokyo skuffede den japanske eksportsektor i juni. Eksporen steg 7,4 pct. i årets sjette måned sammenlignet samme måned året før, mens importen øgedes med 11,8 pct., fremgår det af friske data fra myndighederne i Tokyo. Økonomerne havde ventet en stigning i eksporten på 10,0 pct. og 13,8 pct. i importen ifølge en Bloomberg News-prognose.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

De skuffende data fra såvel Japan som Kina rammer aktierne i Sydney. Australien er hovedleverandører af råvarer til den asiatiske industri, og ASX-indeks falder 0,5 pct.

Blandt de andre asiatiske børser er der et fald på 0,3 pct. i Taiex-indekset i Taipei, mens Singapores Straits Times er blandt de få med plusser. Indekset steger 0,2 pct.