Skuffede aktionærer samler ind til sag mod Amagerbanken

Foreningen Amagerinvestor har på to dage formået at sikre den krævede sikkerhedsstillelse på 250.000 kr. til Østre Landsret til sagen mod Amagerbankens krak.

Foto: Liselotte Sabroe. Medlemmer af Foreningen Amagerinvestor føler sig bondefanget ovenpå Amagerbankens konkurs. Nu har de indsamlet en kvart mio. kr. til retssagen.
Læs mere
Fold sammen

Foreningen Amagerinvestor har nået milepælen på 250.000 kr. frem mod sit gruppesøgsmål om Amagerbankens krak.

Foreningen valgte for nylig selv at betale for retssagen mod Amagerbanken, og nu har de altså fået tilsagn om kontingenter og donationer for mere end den kvarte mio. kr., som foreningen senest 1. juni skal stille i sikkerhed over for Østre Landsret.

»Det er virkelig gået hurtigt, og vi er enormt glade for, at så mange bakker op om, at denne sag simpelthen må og skal føres,« siger Peer Nørkjær, formand for Foreningen Amagerinvestor, der har stævnet Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet i sagen.

Formanden fortæller i en pressemeddelelse, at medlemmerne føler sig bondefanget, fordi de skød 898 mio. kr. ekstra i Amagerbanken blot fem måneder inden konkursen. Et tidspunkt hvor statens repræsentanter, ifølge formanden, udmærket har været klar over, at det ikke var nok.

Tilmeldingerne fortsætter ifølge foreningen i en lind strøm.

Det var på en generalforsamling i sidste uge, at foreningens bestyrelse enstemmigt fik opbakning fra medlemmerne. Eneste punkt på dagsordenen var at opkræve kontingent for selv at kunne betale for retssagen.

Foreningen Amagerinvestor forventer, at mange medlemmer kan få dækket deres omkostninger via retshjælpsdækning på deres indboforsikringer. Foreningen søger desuden fri proces til sagens gennemførelse.

Dansk Aktionærforening, der oprindeligt startede initiativet, er glad for, at tilmeldingerne til gruppesøgsmålet er kommet flyvende fra start.

”Det er simpelthen for groft, hvis staten kan hemmeligholde så fatale informationer om et børsnoteret selskab, mens selskabet går ud og henter ny kapital hos aktionærerne. Den sag er vi nødt til at få prøvet ved en domstol,” siger Dansk Aktionærforenings formand, Niels Mengel.