Skotter blotter juridisk ammunition om en måned

Scottish & Newcastle, som Carlsberg og Heineken kæmper for at få fingrene i, offentliggør i starten af januar de juridiske trumfer, der skal knække Carlsberg ved en voldgiftssag i Sverige.

I starten af januar tager S&N bladet fra munden og løfter sløret for de juridiske trumfer, som de mener vil give dem en sejr ved en voldgiftssag i Sverige, hvor modstanderen er Carlsberg.

Sagens omdrejningspunkt er aktionæroverenskomsten mellem de to parter i det fællesejede russiske guldæg BBH, hvor S&N mener, at Carlsberg med sit bud på hele S&Nhar udløst den såkaldte ”shoot-out”-klausul.

Det er en klausul, der handler om, at hvis den ene part byder på modpartens aktiepost i BBH – så skal man til enhver tid være villig til at sælge egne aktier til modparten, hvis ellers modparten kan matche buddet rent finansielt.

Det er Reuters, der citerer en kilde hos S&N:

”Vores plan er at annoncere i starten af januar detaljer vedrørende vores juridiske argumenter. Det vil være et referat af vores juridiske position, og det vil ikke afsløre noget fortroligt materiale,” siger S&N-kilden til Reuters.

Kilden oplyser videre, at man forventer en afgørelse i sagen senest til juni næste år.

Carlsberg har omvendt ad flere omgange gjort det meget klart, at de er fuldstændig overbeviste om, at de vil vinde sagen i Sverige – bl.a. efter konsultation hos advokater i både København og London for at få dobbelttjekket, om de har holdt sig til aktionæroverenskomsten eller ej.

"Der er intet hold i voldgiftssagen vedrørende BBH. Carlsberg og dets advokater (Vinge og Norton Rose) har gennemgået hele det materiale, som S&N har stillet til rådighed. Advokaterne kan bekræfte, at der fortsat intet grundlag er for S&N’s påstande," har Carlsberg tidligere skrevet i en meddelelse.

Voldgiftsagen mellem Scottish & Newcastle og Carlsberg skal finde sted i Stockholm, hvor Det Svenske Handelskammer har gjort det til sit speciale at ordne internationale tvister uden for domstolene. Tidligere er en række sager med problemer i netop russisk erhvervsliv også blevet afgjort i Sverige.