Skanska vil sælge dansk entreprenørdel

I erkendelse af at Skanska aldrig bliver førende i Danmark, sætter det svenske entreprenørselskab nu sin danske del til salg.

Da Skanskas strategi netop er, at det skal være førende på sine markeder, er konsekvensen, at det siger farvel til Danmark, skriver Ritzaus Bureau.

»Vi har brugt de seneste to år på at fokusere og trimme Skanska Danmark, så vi i dag har en række lønsomme regioner og en forretning med et stort potentiale,« siger Skanska Danmarks administrerende direktør Jan-Gunnar Glave ifølge bladet Erhvervsejendomme og fortsætter:

»Men ud fra et koncernstrategisk synspunkt må vi imidlertid også konstatere, at den danske forretningsenhed ikke kommer til at leve op til Skanskas målsætning om at være førende på de markeder, Skanska driver entreprenørvirksomhed i. Derfor tager man nu konsekvensen og sælger den danske entreprenørvirksomhed fra.«

Ifølge direktøren berøres hverken kunder eller medarbejdere af beslutningen. I hvert tilfælde ikke lige nu.

»Vi taler ikke om at lukke afdelinger eller regioner, men om at finde en eller flere nye ejere, der kan føre forretningen videre,« siger direktøren ifølge Ritzau.