Skærmtrolden Hugo opgiver Wall Street

Notering på vækstbørsen i Oslo eller Stockholm er mere realistisk, siger adm. direktør Henrik Kølle

Notering på vækstbørsen i Oslo eller Stockholm er mere realistisk, siger adm. direktør Henrik Kølle Fold sammen
Læs mere

Spilfirmaet Hugo Games reber ambitionerne og opgiver i første omgang tidligere annoncerede planer om at blive børsnoteret på Nasdaq i New York. Det er mere realistisk at satse på vækstbørserne i Oslo eller Stockholm, lyder det fra adm. direktør Henrik Kølle.

Der er finansmanden Lasse Lindblad, kendt fra Milliardærklubbens finanskoncern, Capinordic, der skulle stå for det nye børseventyr, som skulle introducere skærmtrolden Hugo, kendt fra TV2s folkekære program Eleva2ren fra 90'erne, for amerikanerne. I september sidste år blev de storslåede planer beskrevet i et omfattende udbudsmateriale. Forbilledet var det amerikanske spil Candy Crush, som er børsnoteret i New York med en markedsværdi på flere milliarder dollars.

Men nu er planerne altså justeret.

»Det er mere realistisk at satse på Norden,« siger Henrik Køller, som oplyser, at børsplanerne ellers kører, som de skal.

Hugo Games har netop indsendt prospekt til Finanstilsynet i Danmark. Det sker, fordi Hugo Games gerne vil markedsføre spilaktierne i Danmark. han udnerstreger, at de ikke er slækket på ambitionerne:

»Vi vil være spilverdenens Vestas,« understreger han.

Meget afhænger dog af, hvordan Hugo Games' nye spil bliver modtaget af kunderne. De bliver introduceret i den kommende tid.

Lasse Lindblad har gjort det til en del af sin business at børsføre danske væktvirksomheder. I sommer bistod han ved introduktionen af biotek-selskabet Serencex på Oslo-børsen, som dog ikke har klaret sig synderlig godt. Lindblad udbyder HUGO-aktierne gennem et nyt investeringsselskab, HUGO NewHold Aps., hvor investorerne skal tegne sig for mindst 250.000 kr. hver. Lasse Lindblad. Henrik Køller forventer, at børsnoteringen kan gennemføres enten ultimo 2015 eller primo 2016 - hvis alt ellers går efter planen.