Sjælsø Gruppen: Islandsk krak sender aktier i spil - avis

Familien der indtil 2007 var Islands ubestridt rigeste, er gået konkurs med investeringsselskabet Samson, og kurator på boet leder nu efter en køber til en knap 8 pct. stor aktiepost i det danske børsnoterede Sjælsø Gruppen og en stribe ejendomme i Østeuropa. Det skriver dagbladet Børsen.

Det sker på trods af, at den danske ejendomsinvestor Torben Rønje, der også er storaktionær i Sjælsø Gruppen sammen med den islandske familie, tidligere på ugen sagde til Børsen, at han ikke regner med ændringer i ejerkredsen i Sjælsø Gruppen i kølvandet på Samsons kollaps, fordi der stadig tilflød penge fra andre af den islandske families selskaber.

Den 42-årige Thor Bjørgólfsson, der i 2002 sammen med sin far lagde grunden til sin milliardformue ved salg af et bryggeri i Sankt Petersborg i Rusland, ejer igennem en stribe selskaber omtrent 8 pct. af aktierne i Sjælsø Gruppen via det danske selskab SG Nord Holding og er desuden drivkraft i et 2,25 mia. kr. stort byggeprojekt i Ørestaden på Amager. SG Nord Holding, der samlet ejer 30 pct. af aktierne i Sjælsø Gruppen, er desuden ejet af to andre islandske investeringsselskaber og af de to danske ejendomsbrødre Ib og Torben Rønje.

- Vi forsøger at finde nogle købere til aktieposten i Novator Properties (der omfatter en knap 8 pct. aktiepost i Sjælsø, red.) for det er det største aktiv i boet, siger advokat Helgi Birgisson, Forum Advokater, der er kurator på konkursboet efter Samson.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )