Selv om krigen rammer skal investorer ikke frygte udfaldet

Hvis konflikten mellem USA og Nordkorea eskalerer, vil investorerne blive ramt, men ifølge analytikere vil nedturen på de globale aktiemarkeder blive kortvarig og begrænset. Fold sammen
Læs mere
Foto: © KCNA KCNA / Reuters

Den opblussede konflikt mellem USA og Nordkorea vil uden tvivl ramme investorerne, hvis konflikten eskalerer, og krigen bryder ud. Men ifølge analytikere vil nedturen på de globale aktiemarkeder blive kortvarig og begrænset.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Danske Bank og PFA Pension vurderer, at der ingen grund er til at gå i panik som investor, da en mulig nedgang på det globale aktiemarked vil være hurtigt overstået.

Henrik Henriksen, der er chefstrateg i PFA Pension, har sammenlignet situationen med Cuba-krisen.

»Cuba-krisen er måske den bedste målestok for, da var verden tættest på en atomkrig. Der blev skudt et amerikansk fly ned, og amerikanske aktier faldt i løbet af seks dage med 5 pct. Hvis man lytter til historien, er et fald på 10 pct. eller mere sjældne,« siger Henrik Henriksen til Jyllands-Posten.

Chefstrateg i Danske Bank, Tine Choi Danielsen, vurderer, at de to værste udfald i konflikten er, hvis Kina bliver inddraget på Nordkoreas side, så den kinesiske økonomi bliver trukket ned, eller hvis krisen eskalerer, så atomvåben bliver anvendt.

Tine Choi Danielsen understreger, at Danske Bank anser begge udfald for urealistiske, da den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ikke vil risikere at blive udraderet, men han prøver i stedet at presse omverden for at få det optimale ud af en diplomatisk aftale.

Ifølge Jyllands-Posten har Danske Bank udtalt, at det bedste investorer kan gøre for at gardere sig mod en eskalering af konflikten, er at sprede sin formue ud.

/ritzau/FINANS