Selskabet bag Bendtners underbukser sætter kursrekord

Den irske bookmaker Paddy Power, der herhjemme er mest kendt for at have sponsoreret et par underbukser til fodboldspilleren Nicklas Bendtner, har en fremragende tirsdag på børsen i Dublin

Foto: MICHAEL DALDER.
Læs mere
Fold sammen

Den irske bookmaker Paddy Power, der herhjemme er mest kendt for at have sponsoreret et par underbukser til fodboldspilleren Nicklas Bendtner, har en fremragende tirsdag på børsen i Dublin, hvor aktien stiger til det højeste niveau nogensinde.

Fremgangen er båret af, at Paddy Power efter regnskabet for 2014 har besluttet at sende 392 mio. euro tilbage til selskabets aktionærer i udbytte, skriver Bloomberg News. Udbyttet er 13 pct. højere end i 2013.

Det forhøjede udbytte, som lyder på 8 euro pr. aktie, er ifølge finanshuset Shore Capital "store nyheder", og sådan bliver beslutningen også opfattet på børsen i Dublin. Paddy Power-aktien stiger hele 8,6 pct. til 72,92 euro, hvilket sender aktien i det højeste niveau siden børsnoteringen i år 2000.

Hvis man ser på regnskabstallene, var der pæn fremgang at spore. Den irske bookmaker formåede i 2014 at løfte omsætningen til 881,6 mio. euro, hvilket var en fremgang på 18 pct. fra 2013, men dog helt på linje med, hvad der var forventet.

Der var også en pæn stigning i driftsresultatet, som steg til 163,8 mio. euro i 2014, hvilket også var i nogenlunde overensstemmelse med, hvad de aktieanalytikere, der følger selskabet, havde ventet.

Det var i forbindelse med EM-slutrunden i 2012, at Paddy Power blev kendt i Danmark, da Nicklas Bendtner efter at have udlignet til 2-2 i en kamp mod Portugal løftede op i trøjen, så man kunne se, at han bar et par underbukser med en reklame af Paddy Power.

Den manøvre gav efterfølgende Nicklas Bendtner en bøde på 735.000 kr., som fodboldforbundet UEFA tildelte den tidligere Arsenal- og nuværende Wolfsburg-spiller. Den bøde valgte Paddy Power dog prompte at betale.