Seed Capital-partnere tjener millioner

Ulla Brockenhuus-Schack og de fire øvrige partnere i Seed Capital har i de forløbne fire år tjent 46 mio. kroner i deres fælles managementselskab.

Ulla Brockenhuus-Schack og hendes fire partnerkolleger har de forløbne fire år til sammen tjent 46 mio. kr. på bundlinjen i deres fælles interessentskab, der styrer investeringerne i Seed Capital. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som partner i en venturefond kan man sagtens tjene millioner, selv om fonden taber investorernes penge. Managing partner Ulla Brockenhuus-Schack og hendes fire partnerkolleger har de forløbne fire år tilsammen tjent 46 mio. kr. på bundlinjen i deres fælles interessentskab, der styrer investeringerne i Seed Capital.

Partnerne i Seed Capital »aflønnes« i henhold til standarden i branchen, der er nogenlunde ens for venturefonde og kapitalfonde.

Ifølge Ulla Brockenhuus-Schack modtager partnerne i Seed Capital i deres fællesejede selskab, Seed Capital Management I/S, i investeringsperioden på fire-fem år et administrationshonorar på to pct. af den kapital, som investorerne har forpligtet sig til at indskyde. I realiseringsperioden modtager partnernes selskab ligeledes to pct., men her alene af den investerede aktive kapital, dvs. eksklusive selskaber, der er lukkede eller solgt.

»Vores management-fee vil derfor typisk falde, efterhånden som en fond bliver ældre,« forklarer Ulla Brockenhuus-Schack.

Det kan også aflæses af Seed Capital Management I/S’ regnskaber, der viser, at omsætningen i 2011 var over 25 mio. kr., mens den faldt til knap 18 mio. kr. i 2012.

Partnerne i venturefonde kan ligesom i kapitalfonde opnå »carried interest«, når investorerne har opnået et afkast af deres investering på mindst otte pct. Ulla Brockenhuus-Schack ønsker ikke at oplyse størrelsen af denne såkaldte »carry«, men ifølge Berlingskes oplysninger er branchestandarden typisk, at partnerne i fonden og investorerne deler alt afkast over otte pct. med 20 pct. til partnerne og 80 pct. til investorerne. Partnerne i Seed Capital er dog langt fra at opnå »carry« på grund af den dårlige udvikling i fond I.