Securitas nedtur skaber usikkerhed for G4S regnskab

Analytikerne venter spændt på G4S's halvårsregnskab, hvor man venter en overskudsgrad på 5,7 pct.

Hvis ikke G4S kan leve op til markedets forventninger kan sikringskoncernen ende i samme katastrofe som den svenske rival Securitas. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW WINNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis ikke G4S kan leve op til markedets forventninger kan sikringskoncernen ende i samme katastrofe som den svenske rival Securitas, der i sidste uge leverede skuffende resultater, hvilket kastede aktien ud i et fald på 7 pct.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Hvis der generelt er en form for prispres eller forværring, så tror jeg, at det kan smitte af på andre. Securitas er markedsledende på langt de fleste markeder i Europa, så de er en slags benchmark for industrien, siger Robert Jakobsen, aktieanalytiker hos Jyske Bank, til Dagbladet Børsen.

Ifølge Robert Jakobsen indikerer Securitas' sløve regnskab en negativ tendens på det europæiske marked, hvor de europæiske kunder ikke har været villige til at betale prisen ved forhandlingsbordet. Hvorvidt G4S vil opleve samme nedtur som Securitas, afhænger af den britiske sikringskoncerns performance uden for de vestlige markeder, vurderer Jørgen Bruaset, der er aktieanalytiker hos Nordea, til Dagbladet Børsen.

G4S har oplevet rivende vækst på 9 pct. i Asien, Afrika og Sydamerika, men udover vækst efterspørger Jørgen Bruaset beviser på, at selskabet bevæger sig i den rigtige retning, specielt med tanke på organisk vækst og overskudsgrad, hvor sidstnævnte ikke skal ramme meget forbi de 5,7 pct. for at efterligne Securitas, hvis overskudsgrad kun lå 0,15 pct. under estimatet.