Schweizisk testselskab ramt hårdt af valutamodvind

Det schweiziske firma SGS må æde en nedjustering i kølvandet på den schweiziske centralbanks beslutning om ikke længere at forsvare schweizerfrancens valutaloft over for euroen.

Det schweiziske firma SGS må æde en nedjustering i kølvandet på den schweiziske centralbanks beslutning om ikke længere at forsvare schweizerfrancens valutaloft over for euroen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS BALIBOUSE

Det schweiziske firma SGS, der lever af at teste om forskellige produkter lever op til myndighedernes standarder, bliver hårdt ramt af den schweiziske centralbanks beslutning om ikke længere at forsvare schweizerfrancens valutaloft over for euroen.

Det fastslår selskabets afgående topchef Christopher Kirk.

Han kalder manøvren for et chok, og siger ifølge Bloomberg, at overskuddet i 2014 ville være blevet 100 mio. franc mindre med de nuværende valutakurser.

Selskabet, der har 300 ansatte på hovedkvarteret i Genève, overvejer at rykke nogle af sine aktiviteter udenlands, hvis francen holder sit nuværende niveau over for euro.

Valutaen ligger onsdag middag omkring paritet med euro.

SGS har onsdag morgen præsenteret sit årsregnskab for 2014. Flere analysehuse vurderer ifølge Bloomberg, at tallene var skuffende. Samtidig sænker selskabet sine langsigtede mål, så der nu kun ventes en organisk salgsvækst på 4-6 eller 7 pct. de kommende tre år, skriver Bloomberg. Sidste år bebudede SGS en organisk vækst på 6-9 pct. årligt frem mod 2016.

I forbindelse med regnskabet meddelte Christopher Kirk, at han træder tilbage efter 34 år i selskabet. Hans efterfølger bliver kinesisk-schweiziske Frankie Ng.

SGS bliver set som en strømpil for den globale økonomiske udvikling, da selskabet sælger sine serviceydelser til en lang række forskellige industrier, såsom bilindustrien, medicobranchen og råvaresektoren. Aktiekursen dykker onsdag middag 5,7 pct. til 1668 franc, og det gør den til en af de mest faldende papirer i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.