Schweizisk storbank falder trods stærkt regnskab

Den schweiziske storbank UBS formår trods et stærkt regnskab for andet kvartal mandag ikke at styre uden om den generelt sure stemning på aktiemarkedet fra ugens begyndelse.

Foto: STEFFEN SCHMIDT. Regnskabet fra UBS blev offentliggjort en dag tidligere end oprindeligt planlagt.
Læs mere
Fold sammen

Efter regnskabet er bankens aktie faldet 1,4 pct. til 21,35 euro, mens det toneangivende schweiziske aktieindeks ligger 0,8 pct. lavere.

Regnskabet fra UBS blev offentliggjort en dag tidligere end oprindeligt planlagt, efter at den schweiziske avis Sonntagszeitung allerede søndag rapporterede om et stærkt UBS -resultat på omkring 1,5 mia. schweizerfranc.

Og banken præsterede rent faktisk et justeret nettooverskud på 1,64 mia. schweizerfranc - og dermed også et godt stykke over markedets forventning om 1,16 mia. franc ifølge Bloomberg News. Inklusive engangsposter og efter skat var der 1209 mio. schweizerfranc til overs til UBS -aktionærerne i kvartalet, en stigning på 53 pct. i forhold til samme kvartal i 2014.

Det største bidrag til bankens bundlinje kom fra divisionen "Wealth Management", der med et overskud på 769 mio. schweizerfranc havde sit bedste andet kvartal siden 2009.