Schweizisk medicinalkæmpe opjusterer

Det store schweiziske medicinalfirma Roche opjusterer sine forventninger til salget i 2015 efter fortsat pæn momentum i tredje kvartal.

Foto: STEFFEN SCHMIDT.
Læs mere
Fold sammen

Set over årets første ni måneder har Roche omsat for 35,5 mia. schweizerfranc, hvoraf de 11,9 mia. schweizerfranc blev hentet hjem i tredje kvartal - kun lidt over det ventede ifølge Bloombergs estimat.

Salget svarer til en samlet organisk vækst på 6 pct. over årets første ni måneder, målt ved faste valutakurser, mens tallet kun er steget 2 pct. når man medregner schweizerfrancs styrkelse i perioden.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Det var især Japan, hvor der var 8 pct. organisk vækst, der imponerede, mens salget i Europa måtte nøjes med 3 pct. organisk vækst.

Det gode salgsmomentum får Roche til at opjustere prognosen for den organiske toplinjevækst i hele 2015, så den nu ventes i størrelsesordnen "midt-encifret". Tidligere var buddet "lav til midt-encifret" hos schweizerne.

Forventningerne om en endnu hastigere fremgang i indtjeningen per aktie og et øget udbytte ændres der ikke ved hos Roche.