Schweizisk fødevaregigant stiger efter hedgefonds aktieopkøb

Den schweiziske fødevaregigant Nestlé stiger mandag 4 pct., efter nyheden om at milliardæren Daniel Loeb´s hedgefond Third Point har købt aktier i selskabet for 3,5 mia. dollar svarende til godt 23 mia. kr.

Arkivfoto. Den schweiziske fødevaregigant Nestlé stiger mandag 4 pct., efter nyheden om at milliardæren Daniel Loeb´s hedgefond Third Point har købt aktier i selskabet for 3,5 mia. dollar svarende til godt 23 mia. kr.  Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI

Third Point offentliggjorde sin position i Nestlé i et brev til sine investorer, hvor den opfordrer selskabet til at sælge sin 23 pct. ejerandel i den franske kosmetikgigant L'Oreal og fastsætte et mål om en driftsmargin på 18 til 20 pct. i 2020.

Endvidere anbefaler hedgefonden, at Nestlé mere end fordobler sin gæld og bruger midlerne, inklusive pengene fra salget af L'Oreal-aktierne, til at købe egne aktier tilbage.

Det skriver Reuters.

Third Points investering i 40 mio. Nestlé-aktier giver hedgefonden en ejerandel på 1,25 pct. af den samlede aktiekapital i den Vevey-hovedkvarter-baserede virksomhed, der i 2016 omsatte for godt 610 mia. kr.

For Third Point er der tale om den største investering i fondens 20-årige historie.