Schweizerfranc styrkes på græsk uro

Der er fortsat ingen afklaring omkring Grækenlands fremtid i eurosamarbejdet, og det får investorerne på valutamarkederne til at søge mod blandt andet schweizerfranc i fredagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Der går fredag eftermiddag 1,0432 schweizerfranc per euro, hvilket er en styrkelse på 0,7 pct. i forhold til torsdag eftermiddag klokken 17, hvor en euro kostede 1,0505 schweizerfranc.

Den schweiziske valuta har historisk set fungeret som en "sikker havn" for investorerne, når der har været usikkerhed af den ene eller anden slags, og appetitten på aktier har været begrænset.

Hos Jyske Bank kalder valutaanalytiker Leander Dreyer dog bevægelserne for forholdsvis små og peger på, at schweizerfranc trods fredagens styrkelse ligger i det spænd, den har gjort de sidste par uger.

Hele spørgsmålet omkring Grækenland ligger stadig i baghovedet hos investorerne, men de fleste er efterhånden ved at være "ret trætte" af den uafklarede situation, forklarer han.

- Situationen omkring Grækenland ligger selvfølgelig og lurer lidt i det skjulte, så når frygten stiger i forhold til, om aftalen kan glippe, så er det klart, at francen bliver styrket, siger Leander Dreyer til Ritzau Finans.

Lørdag mødes finansministrene i eurozonen atter for at finde en aftale med Grækenland, men hvis der skal findes en løsning, bliver det formentlig først sent søndag.