Schouw opjusterer på medvind fra råvare- og valutamarkeder

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK JEPSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Schouw & Co. opjusterer forventningerne til indtjening på baggrund af medvind på råvare- og valutamarkederne. Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal.

- Vores virksomheder oplever fortsat hård konkurrence, men en kombination af et højt aktivitetsniveau og medvind fra råvare- og valutamarkederne medfører, at vi kan øge forventningen til årets EBIT med cirka 10 pct., skriver administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen i regnskabet.

Det er positive takter fra datterselskaberne Fibertex Personal Care og Hydra-Grene, der får selskabet til at øge forventningerne til årets EBIT-resultat. Schouw øger årets resultatforventning til EBIT-resultatet i intervallet 730-785 mio. kr. mod tidligere forventede 650-730 mio. kr.

I tredje kvartal endte omsætningen og EBIT-resultatet på stort set samme niveau med tilsvarende kvartal af 2014. Omsætningen blev på 3,6 mia. kr., mens resultatet af den primære drift forblev på 269 mio. kr. Pengestrømmene fra driften blev øget med 353 mio. kr. til 396 mio. kr.

- Pengestrømmene fra driften er stærkt forbedret, og vi har i de seneste 12 måneder nedbragt vores nettorentebærende gæld med mere end 350 mio. kr., selv om vi har købt virksomheder til, har investeret og opbygget ny kapacitet og har udbetalt det højeste udbytte i Schouw & Co.'s historie, siger Jens Bjerg Sørensen i regnskabet.

Der er dog også udfordringer for selskabet. Nedskrivninger af værdipapirer i datterselskabet Biomar øger Schouws finansielle omkostninger med 43 mio. kr.