Saxo Bank: Pokémon har skudt aktien for højt op

Nintendo høster i øjeblikket kæmpe succes med sommerens app-dille, Pokémon Go, og succesen fra de små skærme er blevet omsat til en voldsom stigning i Nintendo-aktien.

»Med en stigning på 125 pct. på så kort tid, så må man som investor spørge sig selv, om aktien virkelig er værdistigningen værd. Man kan fristes til at tro, at Nintendo-aktien ligesom Pokémonerne befinder sig i "augmented reality", men snart begynder virkeligheden at kalde,« siger Peter Garnry, aktiestrateg i Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANWAR AMRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faktisk er Nintendo-aktien steget med 125 pct. siden lanceringen af spillet, men toppen er sandsynligvis nået, advarer Saxo Bank, der finder aktien overvurderet.

- Med en stigning på 125 pct. på så kort tid, så må man som investor spørge sig selv, om aktien virkelig er værdistigningen værd. Man kan fristes til at tro, at Nintendo-aktien ligesom Pokémonerne befinder sig i "augmented reality", men snart begynder virkeligheden at kalde, siger Peter Garnry, aktiestrateg i Saxo Bank i en kommentar.

Saxo Bank gav tirsdag morgen sine kunder besked om at behandle aktien med varsomhed.

Peter Garnry anerkender dog, at Nintendo-aktien er en succeshistorie, og at Nintendo har formået at tjene penge rå brugerne. Den gennemsnitlige indtægt per betalende bruger (ARPPU) er 0,25 dollar - fem pct. højere end ved Candy Crush, påpeger han.

- Selv hvis vi antager, at Pokémon Go når en milliard aktive brugere og måske hæver ARPPU til 0,50 dollar, så bliver det stadig svært at retfærdiggøre den nuværende værdiansættelse. De skal finde omsætningskanaler, der ikke tidligere er set på mobil før regnestykket går hjem. En mulighed er, at virksomheder kan købe reklameplads i spillet, men usikkerheden er stor omkring værdien af et sådant tiltag, mener Peter Garnry.

- Ud fra en samlet vurdering, så mener vi dog alligevel, at Nintendo-aktien nu har ramt toppen. På trods af den høje indtjening på brugerne, så kan vi simpelthen ikke retfærdiggøre den nuværende værdisætning, og man bør overveje en kort position i aktien for at få en gevinst ved kursfald, fortsætter han.

Nintendo-aktien steg tirsdag 14,4 pct. på børsen i Tokyo.