Saudi-Arabiens konge: Vi håndterer prisfald på olie med fast vilje

Saudi-Arabien vil håndtere udfordringen med de lavere oliepriser med en "fast vilje", siger landets konge, Abdullah, i en kommentar til de dalende priser.

Foto: DYLAN MARTINEZ. Saudi-Arabiens konge Abdullah har i denne uge sat sine officielle salgspriser til Europa ned, hvilket har givet yderligere pres på olieprisen.
Læs mere
Fold sammen

Saudi-Arabiens konge Abdullah kommer dog ikke med indikationer om, at verdens største olieeksportør skulle være på vej til at ændre i politikken om at bibeholde produktionsniveauet, skriver Reuters.

Alt imens er der stigende frygt for, at oliemarkedet er godt overmættet. Saudi-Arabien har i denne uge sat sine officielle salgspriser til Europa ned, hvilket har givet yderligere pres på olieprisen.

- Vi har brug for en indikation om, at Saudi-Arabien overvejer at skære i udbuddet, siger råvareanalytiker Carsten Fritsch fra Commerzbank til Reuters.

Han mener, at flere lande, heriblandt Irak, Iran og Kuwait, kan være på vej med lavere officielle priser i løbet af det næste par dage.

Prisen på olie faldt tirsdag til sit laveste niveau siden maj 2009 - 51,23 dollar per tønde. En tønde Brent-olie koster tirsdag eftermiddag 52,12 dollar.