Saudi-Arabien stopper spekulationsmulighed i riyal

Saudiarabiske banker har fået forbud mod at sælge valutainstrumenter, som tillader investorer billig spekulation i en devaluering af den saudiarabiske valuta, riyal. Det skriver Bloombverg News, der citerer fem anonyme kilder.

Saudi Arabrien, hvis valuta er knyttet til den amerikanske dollar, er kommet under stigende pres fra handlere, der vurderer, at det er blevet for dyrt for landene at fortsætte med at opretholde tilknytning til den amerikanske valuta. Fold sammen
Læs mere
Foto: FAISAL AL NASSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De saudiarabiske myndigheder, Saudi Arabian Monetary Agency, har meddelt bankerne, at de ikke længere må sælge optioner på den saudiarabiske valuta. Forbuddet gælder både lokale saudiarabiske banker og afdelinger af udenlandske banker.

Landet, hvis valuta er knyttet til den amerikanske dollar, er kommet under stigende pres fra handlere, der vurderer, at det er blevet for dyrt for landene at fortsætte med at opretholde tilknytning til den amerikanske valuta, der steget, mens faldende råvarepriser presser landene.

Spekulationer mod riyalen nåede i januar det højeste niveau i mere end to årtier, rapporterer Bloomberg News.

Så sent som den 11. januar har den saudiarabiske centralbankchef, Fahad Al-Mubarak, gentaget, at centralbanken vil fortsætte sin fastkurspolitik over for dollar. Det var anden gang på fire måneder ifølge Bloomberg News, at han var ude med de budskab.

I juni 1986 blev den saudiarabiske valuta knyttet til IMF's såkaldte specielle trækningsretter, SDR, men i praksis er den knyttet til den amerikanske dollar på niveauet 3,75 riyal for en amerikansk dollar. Valutaen handler onsdag formiddag i 3,7512 riyal for en dollar.