Saudi-Arabien advarer imod at skære olieproduktionen for voldsomt

Saudi-Arabiens energiminister, Khalid Al Falih, advarer imod, at Opecs reduktion af olieproduktionen bliver for brat.

Khalid al-Falih. Fold sammen
Læs mere
Foto: RYAD KRAMDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

liver reduktionen for stor, kan det ifølge ministeren nemlig medføre, at priserne igen stiger uhensigtsmæssigt meget og hurtigt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Opec bliver nødt til at sikre, at vi ikke strammer for meget og skaber chokbølger i markedet. Vi vil være meget ansvarlige,« siger Khalid Al Falih på en energikongres i Istanbul.

»Priserne er faldet for langt ned, og det har påvirket investeringer. Mange selskaber lider, og vi vil ikke give markedet det forkerte signal og chokke markedspriserne,« understreger energiministeren for verdens største olieproducent, Saudi-Arabien.

Udmeldingen kommer, efter at sammenslutningen af olieeksporterende lande, Opec, på et møde i Algeriet sidste måned blev enige om at sænke produktionen af den sorte råvare til mellem 32,5 og 33 mio. tønder per dag.

Den saudiarabiske energiminister giver desuden udtryk for, at han er fortrøstningsfuld over for, at Opec vil nå til enighed om at begrænse produktionen, når oliekartellet skal mødes igen i november - denne gang i Wien. Ifølge Bloomberg News anser Khalid Al Falih det ikke for usandsynligt, at prisen igen kan komme op over 60 dollar tønden inden årets udløb.

Et af de store spørgsmål, når det gælder reduktionen, er, hvorvidt det er muligt at indgå en aftale med Rusland, som ikke er medlem af Opec.

Ifølge Bloomberg meddeler Ruslands energiminister, Alexander Novak, at landet er klar til at indgå en aftale, hvis Opec-medlemmerne kan blive enige om en kvote.

Prisen på en tønde Nordsøolie stiger mandag ved 13-tiden 0,5 pct. til 52,19 dollar.