Saudi Arabien åbner døren på klem for udenlandske investorer

Mens de arabiske lande hyppigere og hyppigere optræder som storinvestorer i europæiske virksomheder har det omvendt været meget besværligt at investere i arabiske aktier. Men nu er en åbning måske på vej.

Saudi Arabien planlægger således nu at give udenlandske investorer adgang til landets børsnoterede aktier og børsintroduktioner, uden dog at sætte et tidspunkt på.

De fleste af golfstaterne er meget restriktive over for investorer uden for regionen. Saudi Arabien er det mest lukkede land, og tillader i dag kun fremmed kapital, hvis investorerne har base i en af de fem andre golfstater.

"Gradvist vil vi tillade visse fonde uden for kongedømmet at investere på en transparant facon," siger Abdulrahman al-Tuwaijri, der er leder af de saudi arabiske kapitalmarkedsmyndigheder i følge Reuters.

Myndighederne har hidtid været skeptiske over for det de kalder "hurtige penge der går hurtigt ind og ud af markedet igen".

Men efter at de syv største toneangivende aktieindeks i regionen har tabt 35 pct. af deres værdi det seneste år, er landene et efter et begyndt at lette på restriktionerne for udenlandske investorer.