SAS/CEO: Forventer mindst en halv mia skr. af Bombardier

 

SAS forventer kompensation på mindst en halv mia. skr. af den canadiske flyproducent Bombardier, der har leveret de Q400 fly, som havarerede i september i Aalborg og Vilnius. Det sagde SAS' koncernchef Mats Jansson på et pressemøde i Kastrup onsdag. Dagen før, at SAS torsdag genindsætter fly af typen i trafik.

 

Årsagen til de to havarier med SAS’ Q400-fly i Aalborg og Vilnius var hverken nedskæringer i SAS’s budget for sikkerhed og kontrol eller en kulmination på uregelmæssigheder i SAS’ trafikplaner. Det fastslog koncernchef Mats Jansson på pressemødet.

 

Årsagen var, at flyproducenten Bombardier svigtede sit ansvar for kontrol af landingskonstruktionen, sagde koncernchefen.

 

Det er baggrunden for, at SAS nu indleder drøftelser med flyproducenten om erstatning for udgifter og tabte indtægter.

 

- Penge er ikke noget, man taler om lige efter en flyulykke. Men nu er vi kommet så langt, at vi igen kan sætte flyene i trafik. Vi har tidligere nævnt, at uheldene koster os 10-15 mio. skr. direkte på bundlinien hver dag. Men nu skal vi igang med drøftelser med Bombardier, og vores forventning er kompensation på mindst en halv mia. skr. sagde Mats Jansson.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )