SAS udskyder svær beslutning efter strejketrussel

Storstrejke. Salg af en række datterselskaber lagt på køl efter trussel om strejke.

En truende storstrejke har fået SAS til at udskyde en beslutning om et salg af de tre datterselskaber SAS Ground Services, SAS Technical Services og SAS Cargo, skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri mandag.

De faglige organisationer i den skandinaviske luftfartskoncern har truet ledelsen med en lammende storstrejke, hvis salget gennemføres.

Mandag mødes bestyrelsen i SAS. Oprindeligt var det meningen, at bestyrelsen skulle diskutere et eventuelt salg af de tre datterselskaber, der til sammen beskæftiger 10.000 ansatte. SAS Ground Services tager sig af jordbaserede opgaver i lufthavnene, mens SAS Technical Services står for vedligeholdelse af flyene.

- Spørgsmålet er på dagsordenen på bestyrelsesmødet mandag. En storstrejke i hele Skandinvien vil koste SAS 100 mio. kr. om dagen og give meget store problemer for selskabets kunder. Hensynet til passagerne i jule- og nytårferien betyder, at SAS-bestyrelsen udskyder beslutningen, siger en kilde til Dagens Industri.

Et eventuelt salg i en eller anden form vil dog ikke komme som den store overraskelse, idet SAS-topchefen Mats Jansson allerede præsenterede planerne i en ny strategi den 13. juni i år. Føres planerne ud i livet, er det op mod en tredjedel af de SAS-ansatte, der skifter arbejdsgiver.

RB-Børsen