SAS stiger markant efter flot regnskab for fjerde kvartal

SAS-aktien markerer sig som en af de mest stigende på det danske aktiemarked fra åbningen onsdag, efter at det skandinaviske flyselskab har aflagt et noget bedre regnskab for fjerde kvartal end ventet.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Efter fem minutters handel ligger SAS-aktien i København 8,7 pct. højere i 18,70 kr. Holder niveauet dagen ud vil det være den højeste slutkurs for aktien siden 15. januar 2014.

- SAS ser ud til at være bedre flyvende end det, jeg havde regnet med. Regnskabet berettiger efter min mening til en kursstigning på i hvert fald 5 pct., sagde Jacob Pedersen, aktieanalytiker hos Sydbank, før åbningen til Ritzau Finans.

SAS kom ud af fjerde kvartal med et nettoresultat på 517 mio. svenske kr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet et resultat på 494 mio. svenske kr. Den positive afvigelse er realiseret til trods for, at SAS i fjerde kvartal har nedskrevet 270 mio. svenske kr. på sine aktier i flyselskabet Widerøe.

- Selv med nedskrivningen på Widerøe leverer SAS faktisk et bedre nettoresultat, end det der var ventet. Det fortæller meget godt historien om, at fjerde kvartal har været rigtigt godt for SAS, vurderer Jacob Pedersen.

- Det skyldes en generel fornuftig omkostningsstyring og bedre indtægter end ventet. SAS har ikke for vane at overaske positivt på indtjeningen, men det gør det faktisk i det her kvartal, tilføjer han.