SAS sælger Spanair for en euro

SAS har solgt majoriteten i det tabsgivende datterselskab Spanair for en euro til en spansk gruppe. Handlen belaster SAS´ 4. kvartal med 2,2 milliarder kroner.

Foto: Scanpix
En euro eller cirka syv kroner og 45 øre.

For den pris har flyselskabet SAS solgt 80,1 procent af aktierne i det underskudsgivende datterselskab Spanair. De resterende 19,9 procent beholder SAS. Køberne er et spansk konsortium.

SAS taber 2,2 milliarder svenske kroner på handlen i form af direkte tab og omkostninger, som bogføres i fjerde kvartal 2008. Samlet i hele 2008 har Spanair - inklusive tabet ved frasalget - kostet SAS 4,9 milliarder svenske kroner i 2008.

- Vi er sikre på, at vi nu har sikret en platform for Spanair som et spansk baseret selskab med spanske majoritetsejere. På grund af uforudsete markedsforhold vil transaktionen have en betydelig negativ påvirkning af indtjeningen i fjerde kvartal 2008 for SAS gruppen, siger SAS' adm. direktør, Mats Jansson.

Salget af Spanair er en del af SAS' planer om at slanke selskabet. Ud over frasalg af selskaber er en række medarbejdergrupper i SAS gået ned i løn, og selskabet arbejder på at øge produktiviteten.

/ritzau/