SAS mistede 14,1 pct. af trafikken i juni

Det hårdt pressede luftfartsselskab SAS mistede i juni 14,1 pct. af sin passagertrafik. Koncernledelsen påpeger at faldet nøjagtigt svarer til, hvad selskabet har reduceret sin kapacitet med. Men indtjeningen er under pres. (Opdateret)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Ledelsen oplyser således, at indtjeningen - målt på den såkaldte yield - er faldet med 5,3 pct. i maj i forhold til samme periode sidste år, og at den negative indtjeningsudvikling ventes at være fortsat i juni som følge af den lavere efterspørgsel og det fortsat negative konsekvenser af den globale recession.

SAS har fremskyndet implementeringen af spareplanen Core SAS, der skal bringe det skrantende selskab på ret kurs. Det kommer til at koste dyrt i andet kvartal, hvor omstruktureringsomkostningerne ventes at beløbe sig til mere end en milliard svenske kr.

"Presset på yielden viser tydeligt, hvilken ekstrem situation flyindustrien befinder sig i. Den kapacitetsreduktion, vi har gennemført, begynder imidlertid at give effekt, og vi ser nu, hvordan vi opnår bedre balance mellem udbud og efterspørgsel," hedder det i en meddelelse fra koncernchef Mats Jansson.

Alle mærker krisen

SAS er ikke ene om at være under pres. Tidligere tirsdag oplyste det store europæiske luftfartsselskab Air France-KLM, at det i juni har haft et fald i passagertrafikken på 6,4 pct.

Finnairs trafik faldt i juni med 13 pct.