SAS lægger voldsomt pres på medarbejderne

Koncernchef i SAS Mats Jansson understreger, at medarbejderne i flyselskabet er tvunget til at gå ned i løn, hvis selskabet skal overleve.

Foto: Anders Wiklund. Koncernchef i SAS Mats Jansson.
Læs mere
Fold sammen
SAS lægger med ny spareplan kraftigt pres på medarbejderne. Enten går de ned i løn, ellers forsvinder det skandinaviske luftfartsselskab. Koncernchef i SAS Mats Jansson var klar i mælet, da han på et pressemøde i Stockholm kommenterede på selskabets nye spareplan.

- Løngabet mellem SAS' piloter og kabinepersonale og andre flyselskabers er omkring 20 procent, når Core SAS (seneste strategiplan, red.) er gennemført. Derfor er det tvingende nødvendigt, at vi skal reducere lønningerne med 10-20 procent. Ellers forsvinder vi, lød det fra Mats Jansson.

Om det er den sidste spareplan, vil han ikke afvise, men den nye spareplan på to milliarder svenske kroner vil gøre sit til at undgå nye kommende fyringsrunder.

- De to milliarder gør, at gabet til konkurrenterne er lukket, og at vi nu konkurrerer på lige vilkår med kollegerne i branchen, siger Mats Jansson.

Med den nye spareplan står op mod yderligere 1500 ansatte over for at skulle finde et nyt job. Mats Jansson pointerer, at udviklingen i branchen er forværret mærkbart siden februar, hvor selskabet lancerede strategien 'Core SAS', der inkluderede en fyringsrunde på 3000 ansatte, at en nye spareplan var uundgåelig.

/ritzau/